Manda Heritage Hotel

Priča o nazivu našeg hotela započinje legendom o nastanku imena grada Zagreba.

U davna vremena kada je na ovim prostorima vladala velika suša, prolazio je ban sa svojom vojskom koja je već bila klonula od žeđi. Ban zabode mač u zemlju i iz nje poteče bistra voda. Tada spazi lijepu djevojku Mandu i povika: „Mando, dušo, zagrabi vode!“ i prema predaji, grad i zdenac dobiše ime.

Kao što je Manduševac godinama bio duša grada, hotel Manda je idealna početna točka za istraživanje duše grada Zagreba te još neotkrivenih priča i legendi koje će svakom gostu pružiti uspomenu zauvijek.

Jednu od priča krije i palača u kojoj se hotel Manda nalazi. Povijest palače počinje početkom 20. stoljeća, kada otac hrvatske arhitekture Viktor Kovačić projektira dvije zrcalne palače u centru grada.

Zamisao arhitekta bila je da palača bude savršen par zgradi burze s druge strane trga, tako da formiraju monumentalna trijumfalna vrata tada novoga dijela Zagreba.
Iz ljubavi prema gradu Zagrebu, njegovoj povijesti, arhitekturi i njegovim stanovnicima, stvoren je Manda Hotel kako bi sačuvao obrise tog bogatog razdoblja, a istovremeno ih savršeno spojio sa suvremenim dizajnom.

Hotel, osim svoje izvrsne lokacije nadomak glavnog zagrebačkog trga, nudi 26 vrhunski opremljenih smještajnih jedinica s doručkom. Klimatizirane sobe, smart TV, bežični internet i minibar su samo dio brojnih pogodnosti koje će svaki boravak učiniti još kvalitetnijim.

Kao što grad Zagreb velikim čine njegovi stanovnici, tako je i naše osoblje najvrijedniji dio Manda hotela. Svojim uslugama nastojat ćemo uvijek zadovoljiti sve potrebe naših gostiju i pobrinuti se da
već nakon prvog dana osjete toplinu našeg grada i njegovih stanovnika.

Prijavite se na hotelski newsletter i ostvarite posebne pogodnosti.